LED er engelsk og betyder Light Emitting Diode. På dansk kalder vi den også en lysdiode. 
Der er mange der bare kalder det en diode, selvom der er stor forskel på en diode og en lysdiode. 

En diode er et komponent, som gør at en strøm kun kan løbe den ene vej igennem den. Dette kan forhindre strømmen i evt. at løbe den forkerte vej og ødelægge et kredsløb.

 

En lysdiode har faktisk samme funktion som en diode, men lyser bare, når der løber en strøm igennem den.

I dag bliver der brugt lysdioder over det hele: i din computerskærm, tv, og din computer. Det er også lysdioder der sidder i din mobiltelefon, men bare meget små. også i hjemmet finder man LED over det hele, de er både i dine pærer og mange andre steder

 

En lysdiode har faktisk en levetid på ca. 100.000 timer. Derfor er man begyndt, at lave spots med varm hvide LED pærer med 2700 kelvin. En lysdiode har et forbrug på ca. 0.05 W - 50W, hvilket man må sige at være meget lidt i forhold til et almindelig spot. de findes i alle størrelser, men de bruger meget mindre end deres fætre Halogen. og er derfor meget mere miljørigtige

 

En arbejdslampe lavet med lysdioder, lyser meget bedre end en almindelig lampe (alt efter hvor mange lysdioder den er opbygget af). Den bruger ikke så meget strøm og har en meget længere levetid. Derudover kan den holde til at blive tabt på jorden.


Dioder kan bruges til mange forskellige ting. F.eks kan de bruges til oplysning af hjemmet eller give en moderne belysning både i de normale hvide farver eller alle regnbuens farver.
LED spot og pærer findes både til hjemmet i 230V eller til 12V til stiftpærer eller LED bånd der nemt kan klistres op over alt.

 

LED er fremtiden inden for belysning til hjemmet og i det offentlige og der er mange penge at spare!